Humor

ALKOHOLE

Bellini - klasyczny drink z prosecco i białych brzoskwiń - Facet i Kuchnia
Bellini – przepis (na 6 porcji):Prosecco schłódź w lodówce (najlepiej przez noc).Przygotuj mus z brzoskwiń – wypestkuj i obierz owoce ze skórki. Pokrój je na kawałki i zmiksuj* na idealnie gładki i jedwabisty mus.Gotowy mus – w zależności od czasu, jaki pozostał do podania drinków – przelej do miski i wstaw do zamrażarki (na 60 minut) albo do lodówki (na co najmniej 2 godziny). Mus w zamrażarce w ciągu godziny lekko zgęstnieje, ale pozostanie płynny.Schłódź kieliszki w lodówce lub w zamrażarce.Przygotuj drinki. Do wysokich kieliszków nałóż łyżeczką mus z brzoskwiń w takich proporcjach, by wypełnił 1/4 pojemności kieliszków (nie więcej!). Uzupełnij prosecco i dokładnie wymieszaj przy pomocy długiej łyżeczki do drinków. Podawaj od razu.W gorące dni sprzyjające delektowaniu się Bellini warto mieć w lodówce więcej gotowego musu i dodawać go do drinków w razie potrzeby 
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation